Klik hier en vraag
nu CFS flexibel aan!
Lid worden tijdens de pandemie, zonder vaste
contractperiode en per direct opzegbaar?
Klaar om fit te worden? VRAAG HIER DE
GRATIS LES
AAN!
Sporten op een leuke en actieve manier? VRAAG HIER DE
GRATIS LES
AAN!

Homepage-2

BELANGRIJK OM TE WETEN

WAT IS CROSSFIT?

CrossFit is een vorm van fitness waarbij je back-to-basic gaat. Je combineert verschillende disciplines zoals gewichtheffen, roeien, hardlopen en turnen om een efficiënte full body workout te creëren. Trainen met het eigen lichaamsgewicht en het nabootsen van alledaagse bewegingen is het uitgangspunt. CrossFit is rauw, no-nonsense en bedoeld voor diegene die écht fit wil worden.

Een CrossFit training bestaat uit een warming-up, een stuk techniek training en aansluitend de WOD (workout of the day). Deze is iedere dag weer anders en dat zorgt voor lekkere variatie. Tijdens de WOD is het de bedoeling om het beste uit jezelf te halen, jouw eigen resultaten te monitoren en jezelf steeds weer voorbij te streven. Via de SportBit app houd jij je resultaten bij om er zo voor te zorgen dat jouw motivatie optimaal blijft.

Wat hebben wij te bieden?

Trainingen voor jong & oud

Onze box biedt jou een geweldige plek om te trainen, of je nu starter of gevorderd crossfitter bent.

25 %

Cardio

25 %

Gymnastiek

25 %

Gewichtheffen

25 %

Techniek

Belangrijk voor starters

Wat is On-Ramp?

Wanneer je nog geen enkele ervaring hebt met CrossFit dien je eerst deel te nemen aan het on-ramp programma. Dit programma van drie lessen bereiden je goed voor op wat er in de groepslessen van je gevraagd wordt. De sessies staan in het teken van het aanleren van:
  • een juiste warming up.
  • verfijnen van technieken.
  • de educatie over training, gezondheid, blessures, voeding & supplementen.
  • vooral het leren kennen van jouw lichaam (belastbaarheid, blessures, etc.).

Deelname aan het On Ramp-programma is verplicht voor alle nieuwe leden van CrossFit Schiedam.

On-Ramp

Voordat je mag deelnemen aan de groepslessen, krijg je eerst drie sessies personal training. Deze sessies bereiden je goed voor op wat er in de groepslessen van je gevraagd wordt. De sessies staan in het teken van het aanleren van een juiste warming up en verfijnen van je technieken.

Mobility

In deze uren draait het om de techniek. De juiste uitvoering van oefeningen. Het verbeteren van je WOD’s kan vaak een kwestie zijn van werken aan je flexibiliteit. Zelfmassage met schuimrollers en massageballen zorgen ervoor dat jij je al snel een stuk soepeler kan bewegen.

WOD

Deze les bestaat uit een warming-up, technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve Workout of the Day. Elke WOD is anders zodat je nooit dezelfde training uitvoert.

Power Hour

Een uur lang krijg je een mix van krachttraining, powerlifting, functional bodybuilding, Olympic weightlifting en StrongFit principles. Het is een gevarieerd programma voor iedereen op zijn eigen niveau.

Open Gym

De box staat open zodat je kan trainen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de invulling van het uur, je veiligheid en het correct uitvoeren van de oefeningen. Er is niemand aanwezig om je te begeleiden.

Bootcamp

De Bootcamp trainingen bestaan o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen. Bij Bootcamp maak je gebruik van je eigen lichaam en de elementen uit de natuur. Je traint dus buiten, ongeacht het weer.

We stellen je voor aan

ONZE TRAINERS

Maak kennis met onze trainers! Zij hebben allemaal ervaring in verschillende disciplines. Nieuwsgierig? Klik op de foto’s hieronder en lees hun verhaal.

LAATSTE NIEUWS

Blijf op de hoogte